Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

Umuzi

@ Sunday Times Books LIVE

My groot vet Griekse egskeiding: Pat Stamatelos se jongste roman met humor en patos in oorvloed

My Groot Vet Griekse EgskeidingPat Stamatélos se jongste roman, My groot vet Griekse egskeiding, verskyn eersdaags by Umuzi:

Polly en haar Griekse man Archie besit ’n groot boekwinkel in Randburg waar klante die koerant sit en lees terwyl hulle na die ou jukebox luister en aan die Griekse gebak peusel. Maar Polly se wêreld stort in duie wanneer sy op ’n dag tuis kom om te hoor Archie is saam met ’n vrou in ’n luukse motor daar weg is.

Na ’n jaar is Archie stééds weg, en niemand weet waar hy is nie. Hy stuur kort, kriptiese boodskappe aan sy twee kinders en uiteindelik een aan sy prokureur om te sê dis reg so, Polly kan aangaan met die egskeiding en sy is geregtig op helfte van alles wat hy besit.

Maar Archie daag nooit op vir enige hofverskynings nie en die egskeiding kan nie voltrek word nie. Daar word ook geen geld uit hulle bankrekenings getrek nie en uiteindelik wonder Polly of die man ooit nog lewe.

My groot vet Griekse egskeiding gaan oor die soeke na Archie, Polly se gesukkel om te skei, en ’n reuse-verrassing. Die roman is vol humor en patos deur die skrywer van die topverkoper Kroes.

Oor die outeur

Pat Stamatélos is in Goodwood in die Kaap gebore. Sy matrikuleer aan die Hoërskool Hottentots-Holland. Haar debuutroman, Kroes, word in 2005 gepubliseer. Sedertdien het Die val van die dice, Die portier, Vier begrafnisse en ’n troue, Madeliefies van staal en Pastoor ook uit haar pen verskyn.

Boekbesonderhede

 

Please register or log in to comment