Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

Umuzi

@ Sunday Times Books LIVE

Krudjie roer my: Willemien Brümmer gaan gesels op Theefontein met “Juffrou” en die “Toorder”

Antoinette Pienaar & oom Johannes Willemse

Kruidjie roer myThe Griqua's Apprentice

Daar’s al baie met Antoinette Pienaar gepraat oor die Griekwa-heler by wie sy in die Karoo gaan leer het. WILLEMIEN BRÜMMER het oom Johannes Willemse self gaan opsoek en met hom gepraat oor kruie, watermense en sy oupa wat hom in ’n leeu kon verander.

“Ek het van Vrydag af gevoel in my hand in: nee, die mense is op pad,” sê oom Johannes Willemse toe ons Maandagoggend voor sy wit huisie op Theefontein stilhou. Dis ’n blouer-as-blou, snikhete dag. Die goue son aan die oom se kraag is ’n miniatuur van sy moordende maat wat netnou eers uit sy verduistering gekom het. Om ons is die windhonde, die hoenders en die swart kat vreemd stil.

Die oom stap rustig nader, sy stem ’n eerbiedige fluistering: “Jy’t vanoggend omtrent nie eens ’n voëltjie gehoor in die son se verduistering nie.” Hy lig sy hand in ’n halfmas-saluut. “Dis mos Godswerke dié . . . nie onse werke nie.”

Hy korrel met sy oog in die rigting van die Man-berg en die amper wolklose hemel daarbo. “Hy gaan reën vandag.”

Boekbesonderhede

 

Please register or log in to comment